David RAMAEL – BOHO Strings

BOHO Strings

Dirigent onder de mensen


David Ramael
is het toonbeeld van de moderne dirigent: ondernemend, communicatief, grensverleggend. Heel belangrijk voor hem is om zo dicht mogelijk bij zijn publiek te staan. Hij organiseert dan ook regelmatig open repetities, waar hij luisteraars een kijkje achter de schermen geeft. Hij geeft toelichting voor en tijdens concerten, en staat altijd klaar voor een meet-and-greet achteraf. Kortom, David staat ver van het ouderwetse ideaal van de stugge maestro.

(c) Nana Ramael

David behaalde diploma’s in orkestdirectie en musicologie, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Université Libre de Bruxelles, Universität Wien en de University of Minnesota. Voor zijn studies in de VS ontving hij de prestigieuze Belgian American Education Foundation beurs.

Geëngageerd

Zijn muzikale keuzes worden vooral gedreven vanuit een sterk sociaal engagement. Zo wil hij aantonen dat klassieke muziek nog steeds een belangrijke rol speelt in onze maatschappij. Een geïnspireerde visie op een oprechte manier gebracht. David wordt dan ook regelmatig uitgenodigd als gastdirigent met orkesten in binnen- en buitenland.

David woont met zijn echtgenote in Borgerhout. In hun vrije tijd gaan ze graag in de natuur wandelen met Tor, hun Amerikaanse Staffie.