Clubevents komen weer vlot

Uit de logboeknotities van Carl Winters – RYCB-voorzitter

Dat de zomer van 2021 een record aan hemelwater mocht optekenen is niemand ontgaan. Natuurlijk hebben jullie ook onze wedstrijdzeilers op de voet gevolgd. Puike prestaties, allemaal.

De Gente di Mare bewees in een zeer zware Rolex Fastnet Race dat voorbereiding voor dergelijke wedstrijden loont. Onze Draakzeilers lieten zich opmerken in Oostende en -sommigen- in Marstrand.  
Zij kijken al reikhalzend uit naar de Gold Cup die volgend jaar in de Stad aan Zee wordt gevaren. Een niet te missen top evenement.

Steiger-, kuip- en toogverhalen

Maar ook de vele verre en dichtbij vaarreizen die onze leden ondernamen zijn best indrukwekkend. In noordelijke of zuidelijke richting, het maakt niet uit. Ik kijk al uit naar de straffe en minder straffe verhalen die dat zal opleveren.

Onder de vele enthousiaste cursisten -jong en wat ouder- die we deze zomer de knepen van onze leuke sport bijbrachten in onze Galgenweel zeilschool, zijn er zeker die over een paar jaar in de voetsporen zullen treden van bovengenoemde toer- en wedstrijdzeilers. Daar doen we het voor. De volgende jaren focussen we ons nog meer op opleiding en doorstroming. Want dit is onze fundamentele beweegreden en daar zetten we volop op in.

Ook mensen met een beperking de mogelijkheid geven om te zeilen behoort tot onze taak. We doen dit frequent met succes in samenwerking Sailability België en veel vrijwilligers. Bedankt!

Kijk nu al mee uit naar

RYCB-Galgenweel recreatief zeilen

– De RYCB Clubtocht naar St.- Annaland staat open voor alle leden.

– Recreatief zeilen op het Galgenweel op woensdag en zaterdag.

– Trainingen voor Laser zeilers en Optimist zeilertjes in de weekends

– Wedstrijden waaronder IRC en CR kampioenschappen, de legendarische Antwerp Race , de Antwerp City Cup enz.

– De ASA theorie- en praktijkopleidingen en uiteraard onze maandelijkse clubavonden.

En veel meer…

Boot dichtbij

RYCB bootstalling

Voor de leden die hun boot liever dicht bij huis stallen  is het nu het moment om een plaatsje op onze terreinen of in de loodsen te reserveren. Jaar na jaar merken we dat de berging meer en meer succes kent. Alle informatie staat HIER.  

In de volgende weken houden we jullie op de hoogte via e-mail en social media. Mocht je de club nog niet volgen op Facebook RYCB-algemeen Facebook RYCB-Galgenweel of LinkedIn. Eén klik volstaat om de actualiteit te volgen en als eerste te weten wat je niet mag missen.  

Ik verwelkom jullie graag op de komende RYCB-events.

Carl Winters

RYCB-Voorzitter