Chef Cis Goetschalckx verlaat RYCB met de beste herinneringen

CHEF CIS GOETSCHALCKX GEBRUIKT MEER DAN EENS ‘EEN GOED VERHAAL’ IN ZIJN RESUME van zes jaar uitbating van het RYCB-Clubhuis. Dat verhaal van koken en ontvangen struikelde over de impact van de Coronamaatregelen. Daar is geen (keuken) kruid tegen opgewassen. Cis geeft einde februari de sleutels van deze unieke plek door aan Keith Choi. Zonder nare gevoelens maar met grote dankbaarheid.

Restaurant Belgica RYCBGastronomie op verplaatsing

Cis Goetschalckx maakte met zijn catering-ter-plaatse concept furore. Dat komt door de kwaliteit van zijn gerechten en de verzorgde afwerking van onthaal, service en omkadering. Als chef heeft Cis een klassieke signatuur. Zijn gerechten zijn verfijnd en van hoogstaande kwaliteit. Dat wordt geapprecieerd.

Zijn team was kind aan huis op het Antwerpse Schoon Verdiep, in het Provinciehuis en in de statige zalen van de Nationale Bank. Daar raakte hij in gesprek met Patrick Van den Bulck. 2016 zou voor RYCB het jaar worden dat het nieuwe Martiem Centrum opende. Meteen met uitzicht op de Tall Ships die dat jaar Antwerpen aandeden, inclusief vuurwerk en een ereplaats om de Sail Out te zien.

Gastvrijheid voor de clubleden

Cis en zijn ‘Maison Parfait’-cateringbedrijf stonden voor geen kleine uitdaging. De uitbating van een van de mooiste congres- en feestzalen van Antwerpen op een van de meest begeerde locaties aan de Schelde. Voor de RYCB bood Cis de sterreninvulling van de restaurant- en barnoden die van een club een community maken.

Fijnproevers komen terug

Na korte tijd proefdraaien in een volledig nieuwe keuken en in het licht badende ruimten volgde meteen de vuurdoop, vindt Cis. Hij en zijn mensen weerstonden die met brio. De “fond was gelegd” voor een bijzonder element in het RYCB-kader: een uitstekende keuken en kaart, vriendelijke bediening en heel veel gastvrijheid. Waar vind je de combinatie van het fantastische uitzicht, het trendy decor, de parkeerruimte en de heerlijke keuken nog? “Dat koppels hun huwelijksverjaardag iedere keer opnieuw komen vieren, tot vele jaren na hun huwelijksfeest hier, dat is een van de beste complimenten.” Vindt Cis.

Restaurant BelgicaToch geeft hij toe dat de uitbating een kwestie was van voortdurend balanceren. Naast het bekende terrein van feesten kwam er een à la carte element bij plus de combinatie van bedrijfs- en privé evenementen met de clubevenementen. Lastig te leggen puzzelstukken. Hoe dan ook: na deze zes jaar is en blijft de dankbaarheid voor de samenwerking wederzijds tussen de club en de uitbater.

“Ik heb aan die zes jaar heel veel uitstekende kennissen en zelfs vrienden overgehouden.” Zegt Cis.

Cis gaat zich nu verder concentreren op zijn cateringdiensten Maison Parfait

De RYCB is er zeker van dat hij daar opnieuw een succesvolle formule gaat van maken. Of is het verder zetten?

Ondertussen is er een nieuwe overeenkomst afgesloten met Keith Choi. Hij opent zijn verrassende, volledig nieuwe concept – The Jibe by RYCB- op 16 maart.