BOHO Strings: verhaal van muziek, muziek met verhaal

BOHO Strings

Het verhaal van Boho Strings begon in 2015. Oprichter en artistiek leider David Ramael had het idee om het traditionele concept van het strijkorkest op een frisse manier in te vullen. Hij omringde zich met een gepassioneerde groep van artistieke en zakelijke adviseurs, en samen besloten ze om deze nieuwe weg in te slaan. Voortaan lag de nadruk op het vertellen van verhalen in muziek. Verhalen over belangrijke maatschappelijke thema’s. Verhalen over mensen. Maar vooral verhalen waar de muziek centraal staat.

Dat ze kozen om hun thuis te maken in het Antwerpse district Borgerhout is dan ook niet verwonderlijk. Borgerhout is het dicht bevolkte district van Antwerpen, met een ongelooflijke diversiteit aan herkomsten en nationaliteiten. Op zo’n plaats borrelen vele verhalen naar boven en komen er elke dag nieuwe bij. Een fantastisch bron van inspiratie dus!

Al snel verwierf Boho Strings een uitstekende reputatie. Met projecten zoals La Captive, D-Radicalize!, Urban Renaissance en In Deep Silence staan ze regelmatig op alle grote podia in Vlaanderen, zoals BOZAR, deSingel, De Bijloke en Concertgebouw Brugge. Het ensemble bestaat dan ook uit de fijnste strijkers uit België en omstreken.

In 2018 verscheen de eerste CD “Nostalgia”, geheel gewijd aan de muziek van Belgisch componist Wim Henderickx. Dit project heeft lovende kritieken gekregen in de internationale muziekpers. Zo schreef Gramophone Magazine: “Het aantal actieve strijkersensembles mag dan aanzienlijk zijn, Boho Strings is ongeëvenaard in zijn dynamiek en unanimiteit van respons.”

Lees meer over BOHO Strings