Antwerp Wednesday Challenge 2022: nieuwe avondraces slingeren zeilleven aan op de Schelde

Antwerp Wednesday ChallengeDE SCHELDE KOMT MAAR ECHT TOT HAAR RECHT als er schepen op varen. Bij de RYCB vinden we dat dat te weinig gebeurt. Sebastian Steinbarth is een uitzondering. Met zijn Saffier zeilt hij geregeld ‘tussen de deuren’. De periode dat de sluis van Jachthaven Antwerpen Linkeroever opengaat voor tot na hoogwater. Liefst na kantooruren. Dat smaakt naar meer.

Zeilvitaliteit op de Schelde

Op de woensdagen van 1 juni, 29 juni, 31 augustus en 28 september 2022 organiseert de RYCB, samen met het RYCB-Race & Rescueteam, ondersteund door Jachthaven Antwerpen L.O. en de andere Antwerpse Watersportverenigingen de…

Antwerp Wednesday ChallengeAntwerp Wednesday Challenge

Het worden combinatiezeilwedstrijden rond bestaande boeien voor de ‘kust van Linkeroever’ tussen het ponton Penningplaat (N.) en de pontons van de Vlaamse Overheid bij de ZAS (Zeescoutsbasis) (Z). Dat lijkt een korte afstand in vogelvlucht, maar het zal een fikse dosis tactiek vragen. En vlotte bootmaneuvers.

Low profile, higher fun

Om zo veel mogelijk boten en bemanningen aan de start te krijgen werd de formule zo eenvoudig mogelijk gehouden.
Kajuitjachten van alle types en merken, of dagboten. Dit is een uitnodiging voor (open) (kiel) sportboten à la SB20, Draak, Melges 24, J/22, J/70, J/80, J/24 maar ook 5-, 6-, 8- en 12mR zijn welkom. Pieremachochels inbegrepen. Als ze maar aan de pleziervaartreglementen voldoen.

Antwerp Wednesday ChallengeAlle bemanningen van alle genders en alle leeftijden mogen zich vooral niet inhouden om deel te nemen.

Verwacht ook een duidelijke briefing. Reken op vlotte aanmelding en startprocedures. Voorzie 1, 2 of max. 3 manches afhankelijk van windrichting en windkracht. Ook staat een tof ‘after sail’ moment in het RYCB-Clubhuis in de steigers. Er wordt gewerkt aan een intrigerende prijzentafel, dagprijzen en een fonkelende cup voor de overall winnaar.

Hoogwater Antwerpen

  • Woensdag 1 juni: 18u08                            +59 dm. LAT
  • Woensdag 29 juni: 17u20                          +58 dm. LAT
  • Woensdag 31 augustus: 19u25                 +62 dm. LAT
  • Woensdag 28 september: 18u24             +64 dm. LAT

Antwerp Wednesday ChallengeNoteer deze dagen dus al in je agenda. Verwittig familie, vrienden, kennissen en collega’s. Zorg dat ze komen supporteren.

Binnen enkele dagen komen de Notice of Race en de inschrijvingsmodule ‘live’ bij Manage2sail.

Meer details over meetformules en een mogelijke Antwerp Meridian Yardstick ©. En over fabelachtige prijzen, over flexi-bemanningsplaatsen, over de Antwerp Wednesday Challenge soupers. En veel meer zal tijdig worden bekendgemaakt.

Met medewerking van Jachthaven Antwerpen Linkeroever

RYCB Race & Rescue sponsors