Antwerp Wednesday Challenge #1 2022 voor zeilers, voor supporters

AWC # 1 – 1 juni 2022

Voor zeilers. Voor supporters. Kortom: voor jou

AWC testvaartVoor zeilers

Een eenvoudige zeilrace op de Schelde in een zone voor Jachthaven Antwerpen Linkeroever  tussen Ponton Palingplaat en de Zeescoutsbasis met start en finish aan het ponton voor het RYCB Clubhuis. Bij de briefing wordt het aantal rondes opgegeven.

Alle info en inschrijven kan hier: Manage2Sail.

Nu inschrijven voor een heel gezellige avond op 1 juni – happy hour, menu en prijsuitreiking van de Antwerp Wednesday Challenge

 

Voor supporters

Het RYCB clubhuis en haar terrassen staan voor jullie klaar

  • 17 uur Happy Hour aan de The Jibe Bar tijdens de wedstrijden
  • 20 uur AWC-dinner voor iedereen met prijsuitreiking
  • 21 uur DJ Disconnection pimpt de sfeer

 

Reserveren, mensen

AWC-dinner: The Jibe serveert lekkere vol-au-vent met sla en frietjes, drank en koffie voor € 29,- p.p.: reserveren: mail naar reservatie@thejibe.be of bel 03 30 37 555.
Aanmelden kan tot zondag 29 mei.

Kattebel

De Antwerp Wednesday Challenge koestert de grootste ambities om het zeilen op de Schelde, tussen de stad en Linkeroever op te vijzelen. Het is momenteel een experiment voor alle zeilers van alle clubs. Maar ook voor hun fans, supporters en anderen die zeilen in dit uitzonderlijke kader meer dan simpelweg waarderen.

Jazeker, er is een historisch verband. Met de Sociëteit die oh-la-la regatta’s op de Schelde organiseerde, al dan niet onder begeleiding van een eigen ‘in huis’ fanfare. Knevels en crinoline alom. Met de roemruchte duels – America’s Cup gewijs – met roemruchte zeilers uit het hoge Noorden voor imposante cups met ronkende namen. Zelfs met Provant Cups die de kater van de dag na de Antwerp Race wegspoelde met tactische spelletjes met J/80, Halftonners en X-99’s. Momenten dat het clubhuis transformeert in een bruisende tribune, dat zie je in het zeilen niet zo veel.

De sterren staan vandaag gunstig: de overheid vindt het OK, we hebben een knap begeleidings- en organisatieteam, in de jachthaven heerst er een staat van goesting -hoewel het kat uit boom kijken toch niet is afgeleerd-, Keith Choi zijn The Jibe team is er helemaal klaar voor en er is een geroutineerde ambiancemaker/ DJ in aantocht.
We hebben dit te danken aan Sebastian Steinbarth die kosten noch moeite spaarde om zijn voorliefde om tussen de deuren een zeiltochtje te maken met ons wil delen. Veel, veel applaus voor de man.

Het project zit nog in een opstartfase, we verzoeken iedereen die opmerkingen heeft, constructieve kritiek zoals dat heet, dit rechtstreeks doorspeelt aan de mensen die het tot hier al hebben kunnen laten komen. Mailen mag ook: communicatie@rycb.be. Samen doen we dit event groeien, tot pret en jolijt van iedereen. En tot groter zeilplezier van allemaal.

Wie zei er ook weer: wie zijn vinger in de Schelde steekt heeft voeling met de hele wereld?

Tekst PDJ / Foto’s PDJ en Pixabay