ANTWERP WEDNESDAY CHALLENGE 2022: maak je klaar voor 1 juni ek.

Gezellige zeildynamiek op de Schelde in Antwerpen

Antwerp Wednesday Challenge Heb je er altijd al van gedroomd om op woensdagavond met een maximum aan plezier op de Antwerpse Rede te varen? Of is het niet verlokkelijk om de duels tussen de boten vanuit de club te volgen? Linkeroever, de Schelde, het getijdenslot voor en na hoogwater en natuurlijk het decor van Antwerpen, opgeteld bij de gezelligheid van het clubhuis. Wat een combinatie, wat een formule.
Dit mag je toch niet missen?  

Op woensdag 1 juni 2022 organiseert de RYCB, samen met het RYCB-Race & Rescueteam en ondersteund door Jachthaven Antwerpen L.O., voor de eerste keer de nieuwe woensdagavondzeilformule:

ANTWERP WEDNESDAY CHALLENGE (AWC)

Deelname aan de wedstrijden en/of de gezellige avond op het RYCB-clubhuis is gratis. De AWC is er voor iedereen: man/vrouw, jong of oud.

Keith en zijn team van The Jibe, stelt een heerlijke Vol Au Vent met sla en frietjes, dranken en koffie aan € 29,- p.p. voor aan een zeer schappelijk tarief. Reserveer alvast je plekje: reservatie@thejibe.be of bel +32 (0)33 037 555.

Antwerp Wednesday Challenge: wat kunnen zeilers verwachten?

Antwerp Wednesday ChallengeEr wordt vooraf een korte briefing gegeven voor het vertrek. Dit kan ook via de AWC WhatsApp groep digitaal gaan. De baan wordt uitgezet in functie van de windrichting en snelheid. Ze blijft beperkt tot wat je op het kaartje hieronder kan zien. Voor het bepalen van de gecorrigeerde tijden wordt een specifieke AWC-handicap gebruikt.
Schippers die bemanning willen meenemen ontmoeten hun nieuwe crew voor vertrek.

1 juni 2023. Iets voor 17 uur gaan de deuren van Jachthaven Antwerpen L.O. open. Deelnemers varen onder begeleiding van de RYCB-R&R de Schelde op. Indien mogelijk worden drie manches gevaren. Korte races, korte interval, korte startprocedures, veel fun en opwinding.

Tegen 18.45 varen de boten terug de jachthaven binnen.
De zeilers ontmoeten hun supporters op het terras van het RYCB-clubhuis. De prijsuitreiking volgt tijdens het AWC-diner.

FansANTWERP WEDNESDAY CHALLENGE: maak je klaar voor 1 juni ek.ANTWERP WEDNESDAY CHALLENGE en supporters in het RYCB Clubhuis

  • 17 uur: AWC-tribune van het RYCB-Clubhuis open: happy hour. Lekker aperitieven op het clubterras tijdens de wedstrijden.
  • 20 uur: prijsuitreiking tijdens AWC-diner.
  • 21 uur: DJ pimpt de sfeer

De volgende wedstrijden zijn op 29 juni (RYCB-tuinfeest), 31 augustus en 28 september 2022. In september volgt uiteraard ook de prijsuitreiking van dagresultaten maar ook van de AWC over all resultaten.

Inschrijvingen

De wedstrijd is open voor iedereen. Kajuitjachten van alle types en merken, dagzeilers, klassieke jachten en sportboten à la SB20, Draak, Melges 24, J/22, J/70, J/80, J/24 maar ook 5-, 6-, 8- en 12mR zijn welkom.
Antwerp Wednesday ChallengeBoten die willen meedoen kunnen binnenkort worden ingeschreven via manage2sail.com. Op deze website zal je ook de Notice of Race, de Sailing Instructions en de veiligheidsinstructies kunnen vinden.

Weekend van 28/29 mei: gezamenlijk tocht vanuit Wolphaartsdijk naar Antwerpen

Om zoveel mogelijk boten aan de start te krijgen, is er in het weekend van 28/29 mei een tocht vanuit RYCB-Wolphaartsdijk en, als er interesse is, ook vanuit Cadzand en Breskens naar Antwerpen. Bij interesse graag een e-mail sturen naar: communicatie@rycb.be.

Tekst: Sebastian Steinbarth | Foto’s: PDJ 

AWC wedstrijdzone