Antwerp Sustainability Cup: meteen vol zeil voor Snipe- en Finn-eenheidsklassen

Antwerp Sustainability Cup Finn

Opwarming voor het Snipe en Finn seizoen

12 & 13 maart / Galgenweel / Antwerpen

Voor de eenheidsklassen Snipe (2-zitter) en Finn (1-zitter) is maart het moment om het competitieseizoen in België te starten. 26 Snipe- en 20 Finnboten nemen zaterdag 12 maart de start in de Antwerp Sustainability Cup. Er worden vier manches voorzien over de weekenddagen. Men verwacht kampioenen en de beste zeilers in deze klassen, waarvan de populariteit groeit.

Deze cup, de uitloper van de Antwerp Snipe cup, brengt de twee klassen samen die een opvallend groeien. De tweezitter Snipe, die met een gendergemixte crew kan worden gevaren, krijgt 26 boten aan de start. De Finn, de voormalige Olympische eenzitter heren, brengt 20 starters samen.

Antwerp Sustainability Snipe Peeters-JanssensBeste zeilers in populaire zeilbootklassen

Het puik van beide klassen gaat voor de cup strijden. Er zijn ook deelnemers uit Spanje, Duitsland Polen en Nederland.
Uitkijken in de Snipe naar: ondermeer het regerende Belgisch kampioensteam Jan Peeters – Nathalie Janssens. Maar ook de Spaanse Snipe zeiler ‘of the year’ Martin Bermudez de la Puente. Aanvallers genoeg: zoals de oud-Belgisch kampioen Manu Hens die Griekse Olympische surfster Gelly Skarlatou aan boord heeft. nE dan zijn er nog de kampioenskandidaten zoals Guy Celis, Bart Bomans en Lasse-Finn Sergeys, een zeiler uit het WWSV Talent team.

Uitkijken in de Finn naar huidig Belgische Kampioen Sigurd Vergauwe, bronzen WK-Grand Grand Master en ex-olympisch zeiler Philip Willems en de voorzitter van de Nederlandse Finn-klasse Chris Frijdal. De hernieuwde populariteit van de Finn-klasse is ook te danken aan de open competitie voor alle leeftijdsklassen, maar met een aparte rangschikking: regulier, Master, Grand Master Grand Grand Master enz. Net als de gemixte genders op de Snipe maakt dit geeft dit de uitdaging in het wedstrijdzeilen een extra duw. Sebastien Godefroid is er helaas niet bij. Hij weet niet wat hij mist.

Antwerp Sustainability Cup Sigurd VergauweGalgenweel, zeilstadion van Antwerpen

Het parcours beslaat het hele oppervlak van het Galgenweel. Daardoor zijn de wedstrijden, en zeker de spannendste momenten aan de te ronden boeien, goed te volgen vanop de wal. Het parcours en de manches worden bepaald in functie van de windcondities, die dag. Zondag 13 maart staan er ook vier manches op het programma. De opkomst verraadt de zin van de zeilers om het op het Belgisch Kampioenschap van vorig jaar revanche te nemen. Of is het alvast posities in te nemen voor dat van dit jaar?

De samenwerking met diverse Antwerpse watersportverenigingen en de eenheidsklassen draagt de organisatie: RYCB met haar Race & Rescueteam voor de organisatie en het verloop van de wedstrijden, SRNA voor onthaal en catering aan het Galgenweel, KLYC voor het dinner na de wedstrijd op zaterdag.

Antwerp Sustainability CupLees hier de gedetailleerde wedstrijdgegevens

De Finn-deelnemerslijst
De Snipe-deelnemerslijst
De Antwerp Sustainability Cup website

Partners in duurzaamheid

De Antwerp Sustainability Cup wordt ondersteund door BE Networks. Dat realiseert duurzame IT-oplossingen in de bedrijfswereld wereldwijd. Het bedrijf -dat opereert vanuit drie bases in Europa en Asië- herkent sterk zich in de zeilsport. Het gebruik van wind als energiebron. De veelzijdigheid van de zeilende mannen en vrouwen. De mentale kracht en focus. Het flexibele en duurzame projectmanagement. Het zijn maar enkele van de gelijklopende karaktetrekken.

Meer over BE Networks

 

Tekst & foto’s PDJ