Megan Pascoe kaapt voor de negende keer de Antwerp City Cup 2.4mR weg

GEVARIEERDE WINDOMSTANDIGHEDEN MAAKT HET STRAFFE EUROPESE EN BRITSE ZEILERS IN DE 10DE ANTWERP CITY CUP NIET MAKKELIJK

27 deelnemende zeilers en zeilsters uit 6 landen 10 reeksen.
22 – 24 oktober 21 | RYCB Galgenweel | ism. RYCB Race & Rescue

Megan Pascoe, meervoudig wereldkampioen in de 2.4mR klasse kon op zondag, na acht reeksen, al een beetje gas terugnemen. Want de Britse was al zeker van haar overwinning. De negende op het Galgenweel. Als ze op zondag maar in de kop van de vloot zou blijven.

Strijd om de tweede en derde plaatsen

Pas in de laatste reeks zou beslist worden wie kampioen-na-Megan zou worden. Alles lag meer dan spreekwoordelijk open voor de verdeling van zilver en brons. RYCB-favoriet Ben van Cauwenbergh won in de negende en voorlaatste reeks.
Hij nam in de laatste reeks een mindere start en kon de achterstand op die andere favoriet, de Duitser Kalle Dehler daardoor niet goedmaken.
Kalle zilver en Ben brons, that’s racing.

Met een zesde finaleplaats en voor het eerst in deze mini 12M America’s Cupper voor een solozeiler liet Floris Mortelmans zien wat een zeiltalent hij is. Zesde in de eindrangschikking en eerste nieuwkomer in de klasse.

Net geen roomservice voor de zeilers, dus applaus voor de organisatie

Bij de prijsuitreiking loofde Pascoe de organisatie voor de gastvrijheid, het puike wedstrijdverloop en de opkomst in lastige tijden. Ze benadrukte dat dit toch een groots event is waar iedereen, man / vrouw en ook mensen met een beperking op gelijkwaardige manier tegen elkaar uitkomen.

Uitslagen

Foto’s: Pit De Jonge

Powered by #duvel #vedett #rycbraceandrescue