RYCB boost jeugdwerking met tien nieuwe les-Optimisten

Donateurs maakten kennis met de nieuwe les-Optimisten voor de RYCB-zeilschool.
Kapitein Piet zag dat het goed was.

Ze lagen netjes opgetuigd op een rij te glanzen, de tien Optimisten die vanaf nu ingezet worden voor de RYCB-jeugdzeilschool. Carl Winters, RYCB Voorzitter, Patricia de Brandt, RYCB Galgenweelverantwoordelijke en Max Slap, RYCB-zeilschoolverantwoordelijke ontvingen de gulle donateurs. Zij maakten de aankoop van deze kleine vloot mogelijk.
In totaal zijn er nu 26 Optimist-lesboten beschikbaar.

Piet Smet: verrassingsgast die van wanten en zeilen weet

De eregast Piet Smet – alias Kapitein Piet uit de TV-reek ‘Over de Oceaan’ -keek tevreden toe.
‘Ik zeil al van mijn  vier jaar. Eerst met mijn ouders mee op de plas in Mol, later in afwisselend een Optimist en een Piraatje en later als bemanning in de 420. De goesting in het zeilen kwam op het Veerse Meer en liet me tot op vandaag niet meer los.” vertelt Piet. Intussen signeert hij petten, polo’s en zwemvesten.
De oceaanzeiler, stak tig keer de grote plas over. Hij zeilde zelfs in de Whitbread round the World race deelnam, de voorloper van de Volvo Ocean Race. Maar nu vertelde hij voortdurend over de geestigheid van Jani, de ingeblikte cocktails van Dominique, de slapeloosheid van Evi, de ontroering van Charlotte en of Otto-Jan of Imke het meest door het zeilen zijn gebeten.

Gul voor grandioos zeilplezier

Net op het moment dat de Midweek Challenge van start schoot in de zuidoosthoek van het Galgenweel werden de donateurs warm bedankt voor hun bijdrage. Guy Brijssinck van Immo Selekt Carl Winters, Herman Van Leugenhaege en Ward De Craecker van LME-Belgium, Sebastian Steinbarth, Luc de Graef en Patrick van den Bulk van VDB Nautical Services: dikke, dikke, dikke merci.
Ja u telt goed: sommige legden samen voor een boot. Andere doneerden voor drie boten tegelijk.

Mathematisch klopt de verhouding donateurs/boten komt nog beter als we bij deze eregalerij ook nog de deelnemers bijtellen van de pasta-avond. Die is intussen bijna twee jaar geleden gehouden.

Zo weet u meteen dat de opbrengst van deze benefiet smulpartij goed terecht kwam.

Iedere donateur mag zijn of haar boot een naam geven, dat verduidelijkt de fotoreeks met de naambordjes. Straks kleven die namen echt op de boten als de zeilschool volle toren gaat draaien.

Welke belofte stapt er in de les-Optimisten?

Als afsluiter een prognose uit de losse pols. Hoeveel kans is er dat er in een van deze nieuwe Optimisten een nieuwe, talentvolle zeilster/zeiler zal zitten? Eentje waar we in de wat verdere toekomst nog van gaan horen? Eline Verstraelen, Emma Plasschaert, Evi van Acker, of Sebastien Godefroid achterna?

Ook een dikke, dikke, dikke merci aan de vrijwilligers die aan dit intieme maar toffe moment meewerkten: Zoë Lepage, Brigitte Pinkaers, Patrick Dierckx, Ben van Tichelen, An Hens, Arlette Mellaerts en vele anderen.

Lees hier meer over de RYCB-jeugdzeilschool