Rijzing

Logboeknotities van Luc De Graef, RYCB Voorzitter.

49° 13′ NB, 2° 8′ WL

Ook al stijgen langzaamaan de temperaturen, en worden de regenbuien stilaan minder intens, het doet alleszins niets af aan de vakantieplannen. Ook al spelen ze zich niet op het water af, alleen al de plannen maken vijzelt de sfeer op. Die ‘rijzing’ levert vele toffe gespreksmomenten op.

Ik zie onder de leden, en bij vele vrienden, dat er al meerderen het ruime sop gekozen hebben voor verre of nabije bestemmingen, of dat van plan zijn.

Zelf vertrek ik eerstdaags samen met enkele leden en vrienden voor een 4-tal weken naar de Kanaaleilanden: Alderney, Guernsey, Jersey. De positie hiervan staat in de subtitel.
In 2021 hebben we die regio al bezocht, echter door de Corona maatregelen was een bezoek aan de eilanden zo goed als uitgesloten. Dat maken we dit jaar goed. Met meer dan 250 eetplekken op Jersey alleen gaat onze tijd zeker te kort zijn.

Hup Eline, hup

Weldra beginnen de Olympische Spelen in Frankrijk. Eline Verstraelen, RYCB lid, heeft zich samen met haar zeilpartner Lucas Claeyssens kunnen kwalificeren in de Nacra 17. Wat een prestatie. Het is nog geen jaar geleden dat Eline de overstap maakte naar die klasse!

Namens RYCB wens ik haar veel succes voor de Spelen én voor de periode tot aan de volgende Olympische Spelen 2028 in Los Angeles! Ik zou jullie willen oproepen om Eline ten volle te steunen, en dat kan op vele manieren, al is het maar door haar een berichtje te sturen, of een kleine financiële bijdrage te willen leveren, door aankoop van een mooie sleutelhanger “Dream big, sail fast”.

De Schelde aan de pleziervaart

Op zaterdag 22 juni hadden we een succesvolle Schelderegatta en Scheldetour. Zelf heb ik deelgenomen aan de Scheldetour en heb op en naast het water de sfeer mogen proeven en vele “smiling faces” mogen zien. Wisselende wind omstandigheden, maar een volledige uitgezeilde baan, met aankomst voor de rede van Antwerpen.

Een stralende zon, leuke sfeer, 150 aanwezigen op de bbq in de loods, mooie prijzen, tevreden zeilers, tevreden sponsoren die aan den lijve mochten ondervinden dat het een geslaagde editie was.

Dank aan de zeilers, aan alle deelnemers, dank ook aan de organisatie! Zij die aanwezig waren zagen dat het goed was, wat de afwezigen ook mogen beweren.

Clubhuisuitbating

Keith Choi, onze huidige clubhuisuitbater, heeft te kennen gegeven dat hij zijn professionele activiteiten wil heroriënteren, zowel in de horeca als in andere sectoren, en dat hij zijn activiteiten binnen onze club wenst af te bouwen.  
Daarom hebben we samen met hem en in goed overleg, onderzocht hoe we verder invulling kunnen geven aan de uitbating.

Vanaf begin november zal het luik evenementen overgenomen worden door J&M catering. J&M is sinds 1992 actief in de evenementencatering voor particulieren en bedrijven, en heeft daarin een sterke en goede reputatie opgebouwd.

Voor het restaurant zal er eveneens een oplossing geboden worden, daarvoor voeren we nu gesprekken met een partner die zijn sporen in het Horeca- en event landschap ruimschoots heeft verdiend. Wij stellen alles in het werk om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen en houden jullie zeker op de hoogte van de verdere details.

Luc De Graef

RYCB voorzitter