De Q Cup komt naar het Galgenweel

Q-cup manche nummer 7 bij RYCB Galgenweel – zaterdag 7 oktober – 09u15 – 18u00

Heel wat jonge jongens en meisjes hebben deze zomer hun eerste rakken leren varen in de Optimist bij de zeilscholen rond het Galgenweel. De Q Cup geeft deze jonge zeilertjes de kans om op een speelse manier kennis te maken met zeer eenvoudige en instapklare wedstrijdjes.

“Alle nieuwe zeilertjes die aan de benjamin Cup in de Optimist hebben deelgenomen, zeilden eerder al in de Q Cups.”

Luc Geirnaert WWSV Q Cup

Van zodra de kinderen aankomen in de club, zorgt de WWSV-organisatie, samen met de gastclub voor een sluitende omkadering. Van de ouders wordt geen grotere inspanning gevraagd dan hun kinderen aan te melden, ervoor ter zorgen dat ze bij RYCB-Galgenweel komen en ze na het event weer worden opgehaald. En hey: het kost € 10,-. All in.

Q Cup

“Na enkele reeksen zie je de zelfzekerheid zo groeien. Het is door het te doen dat de zeilkriebel pas echt aanslaat.”

Luc Geirnaert WWSV Q Cup

Zeilen zonder poespas

Boten, veiligheidsmateriaal, alles is klaar en staat ter beschikking. De zeilers krijgen een zeilvestje en een windvaartje. Het begint bij een verstaanbare uitleg over hoe er gestart en gezeild gaat worden. Kan iemand niet zo goed volgen op het water, wordt hij/zij bijgestaan door de begeleiders.

Na het zeilen volgt een informele prijsuitreiking en worden prijzen verloot.

Een leuke, zorgeloze zeiltijd beleven is het begin van een buitengewoon traject in het zeilen, zowel sportief als recreatief.

“Kunnen zeilen, meer is er voor deelname aan de Q-Cup niet nodig. Sterker: als je een te goede zeiler wordt, verwijzen we je liever door naar de Level Up training van RYCB.”

Bernard De Keyser, verantwoordelijke RYCB Galgenweel

Eén keertje of meer?

De essentie is dat je het probeert. Eén keertje is al heel fijn, maar er is meer.
De Q Cup bestaat uit een reeks van 9 dagen over heel Vlaanderen. Er zijn er nog vijf te gaan, dit najaar. Buiten de manche bij RYCB Galgenweel passeert het circuit nog in Broechem, Turnhout, en na het Galgenweel in Berlare en Heusen bij Gent.
Daar vindt de finale plaats en worden de resultaten in het algemeen klassement over alle negen manches bekend gemaakt.  


Q Cup