Herkenningstekens pleziervaart vanaf 1 september 2019

Op het pleziervaartuig moeten een aantal herkenningstekens vermeld worden. De kentekens moeten duidelijk leesbaar en onuitwisbaar zijn. Zij moeten licht van kleur zijn op een donkere grond, of donker van kleur op een lichte grond. De breedte en de lijndikte van de tekens moeten in verhouding staan tot de opgelegde of aanbevolen hoogte.   

Kleinzeilerij en waterscooters

Met kleinzeilerij wordt bedoeld de pleziervaartuigen zonder motor, zonder kajuit, met zeil en een romplengte van 6,5m of minder.1. Registratienummer: 10cm hoog, aan beiden zijden of op de achterzijde  

Geregistreerd voor de binnenwateren

Klein schip (kleiner dan 20m)

1. Naam van het vaartuig: 10 cm hoog, aan beide zijden;2. Thuishaven: 10 cm hoog, aan beide zijden of achteraan;3. Registratienummer: o 10 cm hoog, aan beide kanten aan de voorsteven of in het midden;o 20cm hoog als de maximale snelheid meer dan 20km/h bedraagt. 

Groot schip (vanaf 20m)

1. Naam van het vaartuig: 20cm hoog, aan beide zijden en achteraan;2. Thuishaven: 15cm hoog, aan beide zijden of achteraan;3. Land(code): 15cm hoog, aan beide zijden of achteraan;4. Uniek Europees scheepsidentificatienummer (ENI): 20cm hoog, aan beide zijden en achteraan;5. Metingsmerk: 10cm hoog (aanbevolen hoogte), op de achtersteven.  

Geregistreerd voor de zee

Klein vaartuig (kleiner dan 20m)

1. Naam van het pleziervaartuig: 10cm hoog (aanbevolen hoogte), op het achterschip, of als dat niet mogelijk is, op beide flanken;2. Thuishaven: 10cm hoog (aanbevolen hoogte), op het achterschip, of als dat niet mogelijk is, op beide flanken;3. Registratienummer: 10cm hoog, in het midden van de romp of aan de voorsteven, aan beiden zijden.  

Groot vaartuig (vanaf 20m)

1. Naam van het pleziervaartuig: 20cm hoog (aanbevolen hoogte), op het achterschip, of als dat niet mogelijk is, op beide flanken;2. Thuishaven: 20cm hoog (aanbevolen hoogte), op het achterschip, of als dat niet mogelijk is, op beide flanken;3. Registratienummer: 20cm hoog, in het midden van de romp of aan de voorsteven, aan beiden zijden.