Frog Off, derde J/24 uitdager voor de Antwerp Wednesday Challenge*

J/24 Frog Off

“EINDELIJK WEER AMBIANCE OP DE SCHELDE, riep Sebastian toen we tussen de deuren met onze Freedom 44 een toertje gingen maken.
In het gesprek achteraf in de jachthaven wist hij ons te enthousiasmeren om deel te nemen aan de AWC. Met een ervaren wedstrijdzeiler als Bruno Van Cant aan het roer zou dat kunnen lukken. Niet dus.” Patrick Verstrepen zocht samen met havenmeester Kurt. Ze vonden een J/24 om de uitdaging grondig op te pakken.

Van 44 naar 24 voet

Het werd gauw duidelijk dat een 44-voets, cat getuigd, comfort zeiljacht ver buiten de scoop – en het parcours- van de Antwerp Wednesday Challenge valt. Dus werd het woord verspreid: de zoektocht naar een J/24 is een nieuw fenomeen in Antwerpse watersportkringen. De weg van de persoonlijke contacten werkte in dit geval het beste. Want het gros van online tweedehandse J/24 aanbiedingen zit in … Amerika.

J/24 Frog OffDe kustconnectie

“We hebben er eentje gevonden in Blankenberge.” Legt Patrick uit. “De deal was gauw rond. De eenheidsklasseboot is in goede staat, de zeilen zijn OK.” Midden juli werd de boot naar Antwerpen gezeild en voortaan is de J/24-vloot hier een eenheid rijker. “We zetten haar binnenkort op de kant om het onderwaterschip te controleren. Dan bekijken we ook de rest. Als de zeilen niet zo best meer zijn, dan gaan we voor betere. En er komt de naam van de sponsor op: All yacht Creations, het schilderbedrijf voor de yachting.”.

Zou het menens zijn? Blijkbaar wel.

AWC: kijkers en commentatoren

De fel gehoopte overtreffende trap in de Antwerp Wednesday Challenge heeft er dus een niveau bijgekregen. We zijn -geheel terzijde- benieuwd hoe de commentaren van de schippers-en-kenners-aan-wal zullen klinken bij de matches tussen de “Frog Off”, de “Jachthaven Antwerpen” en de “Bolero” op ‘t Scheldt.

Antwerp Wednesday Challenge*   Codewoord ambiance

De AWC draait rond veel meer dan winnen of verliezen. Hoewel de races van bij aanvang met hogere standaarden zijn georganiseerd en begeleid door het RYCB-Race- & Rescueteam legt initiatiefnemer Sebastian Steinbarth een belangrijke nadruk op sfeer. Het is duidelijk dat er een nieuwe dynamiek is ontstaan in de anders zo stille jachthaven.

 

 

J/24 Frog Off