Evolutie-2 stage – 8 tot 12 jaar – Optimist & RS Tera – eenzitter

Voor kinderen van 8 tot 12 die klaar zijn voor de volgende stap na Evolutie 1 in hun zeilopleiding

RYCB-Zeilschool, Optimist

Blijft die zeilhonger maar groeien? Wil je meer skills ontplooien maar ook meer avontuur en opwinding uit je varen halen?  Denk je aan competitie? Dan is Evo-2 perfect voor jou.

In deze cursus stap je in de meer sportieve polyester Optimist en/of de RS Tera.

Je leert ook de eerste specialisatie technieken zoals de roll-tack en hoe je moet starten op het startsignaal en hoe je de wind kunt lezen. Anticiperen is belangrijk. Dit is de basis voor de eventuele deelname aan je eerste zeilwedstrijdje. Niet vergeten dat alle grote zeilnamen zoals Evi van Acker, Sebastien Godefroid, Emma Plasschaert en andere topzeilers deze zeilopleiding in de Optimist gevolgd hebben.

Voor wie:

  • Kinderen die 8 jaar worden in het jaar van de cursus t.e.m. kinderen van 11 jaar.
  • Niveau Evo-1 behaald d.w.z. alle stempeltjes* van Evo-1 -3bft en +3bft. in je zeilpaspoort hebben staan.

*Een uitzondering kan gemaakt worden als je zelf al veel gezeild hebt buiten de stageperioden en hier geen stempels voor werden bekomen. Bijvoorbeeld: deelname aan onze wintertraining. 

Volgende stappen:

Stage Evolutie 2 in RS Tera (eenzitter) OF Topper Topaz (tweezitter) OF Specialisatie stage Laser (eenzitter) (v.a. 14 jaar). Onze monitoren geven persoonlijk advies.

KLIK HIER voor de overzichtskalender RYCB Zeilschool jeugd + toegang tot de deelnameformulieren per stageweek en niveau.