RYCB Clubavond – Patrick Van den Bulck: yachtingetiquette

feed

Vlagvoering en hoffelijk gedrag: etiquetteregels aan boord van jachten

Vlaggen en wimpels op een jacht kennen vele betekenissen. Daar zit een hele traditie achter maar ook een bijna vergeten functionaliteit.
Jachtlui hebben ook een uitgesproken omgangsvorm. Ook hiervoor komen de conventies uit de rijke geschiedenis van scheepvaart en marine.

Kapt. Patrick Van den Bulck zoomt in op de juiste manier van vlag en wimpelvoering op de jachten. Welke vlag of wimpel, waar en wanneer?
Hij belicht ook diverse, meest hoffelijke manieren van aanmeren, over andere boten stappen en gedrag in de haven.

Hij doet dat op een losse manier, doorregen met wapperende humor.

RESERVEER HIER VOOR VRIJDAG 18 APRIL 12u00 


Ook deze clubavond is gecombineerd met een heerlijk souper. 

J&M Catering – clubavond menu

  • Voorgerecht: tartaar zalm, komkommer, avocado, koolrabi, rijstcrisp
  • Hoofdgerecht: kalfsfilet, groene asperge, doperwt, gekonfijte aardappel
  • Dessert: dame blanche, crumble hazelnoot, chocolade

Kindermenu

  • Tomatensoepje
  • Vol au vent – frietjes
  • Vanille ijs – aardbeien

Dranken inbegrepen tijdens het eten 

Tarieven

  • € 75,- RYCB-leden
  • € 85,- Niet-leden
  • € 30,- kinderen – 12 jr.
  • € 50,- jeugd – 25 jr.
  • Inkom luisteren – zonder souper: gratis voor RYCB-leden
  • Inkom luisteren – zonder souper: € 5,- voor niet- leden

Reserveer HIER je clubavondsouper OF
je toegangsticket voor de lezing 

Voor vrijdag 17 april 12u00

 

23 April 2025