Einde in zicht?

Maandelijkse logboeknotities van Carl Winters, RYCB-Voorzitter.

Een jaar geleden hadden we het hier over “blijven dromen”. Ik hoop dat jullie dit de afgelopen zestig weken zijn blijven doen, want we naderen de midvaarwaterboei – ook de veiligwaterboei genoemd.   

Ondanks alle restricties en regeltjes sloeg de RYCB er zich redelijk goed doorheen. We zijn blijven zeilen, we zijn blijven les geven dankzij het enthousiaste instructeursteam, de befaamde RYCB-Moni’s. ASA schakelde razendsnel over naar online lesgeven, met veel succes. De boten bleven in winterberging komen, wat een geruststelling. Er kwam een gastensteiger op de Schelde voor het clubhuis. Max, de zeilschoolverantwoordelijke, stoomde een heel gevuld voorjaar- en zomerprogramma klaar. Het is wel zeker dat vele jongeren hun weg naar het water gaan vinden.

De gezelligheid van het clubleven was ongetwijfeld het grootste gemis.

Licht voor de boeg

Cis werkt met z’n ploeg een aantrekkelijke Skyline Dinner-formule uit. We gaan weer heerlijk kunnen tafelen met de Schelde op de achtergrond. Duimen we niet allemaal voor veel mooi weer vanaf 8 mei?

De verhuur van eenheidsklasseboten bij RYCB-Galgenweel is een sterke formule om het zeilen te promoten. Eventjes gaan zeilen wordt interessanter. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Het gamma is breed: van Optimisten tot een RS Venture. Kijk even op de website.

De doop van de 10 nieuwe zeilschool-Optimisten staat ook nog op het programma. Met dank aan de sponsors die rotsvast geloven in de instroom van jeugd in de zeilsport. We gaan van die presentatie een tof event maken. Want het is een belangrijke stap in de vernieuwing en uitbouw van het RYCB-zeilopleidingsproject. 

Clubleven.2

We streven naar een groots tuinfeest waarop iedereen welkom is in juni. Een topmoment om elkaar terug te zien bij een goed glas wijn of een lekkere pint.

Verder wens ik zoals iedereen dat we snel ons ongedwongen leven weer mogen oppakken.

We houden jullie uiteraard op de hoogte hoe de volgende maanden op de club zullen lopen!

Carl Winters

RYCB-Voorzitter