Q-Cup bij RYCB onder een stralende zon

Op zaterdag 6 oktober 2018 vond de 8ste manche van de Q-Cup plaats bij RYCB op het Galgenweel, in samenwerking met VVW Galgenweel.

De Q – Cup is een laagdrempelig wedstrijdcircuit voor recreatieve jeugdzeilers, waarbij gevaren wordt in optimist. Het circuit loopt tijdens de  zomer en het najaar in een aantal clubs van de zeilfederatie en wordt afgesloten met een finale. De organisatie is in handen van WWSV in samenwerking met de organiserende clubs.

Het RYCB Rescue team met David, Tomi en Juliette leidden aan boord van de Royal en de Wilby de wedstrijd in goede banen.  Onze ervaren zeilmonitoren Wim, Justine en Ranjan begeleidden de jonge deelnemers, samen het enkele monitoren van VVW Galgenweel, tijdens de wedstrijd om hen wegwijs te maken in het wedstrijdzeilen.

23 Optimistzeilers verschenen aan de start.  Onze Optimistzeilers Lotte Meynen, Emily Winand, Thomas Winand en Tess Van Loon namen ook deel en verdedigden de kleuren van RYCB.

Na 2 reeksen in de voormiddag, genoten de zeilers en hun ouders van de traditionele Galgenweelburgers, die met veel toewijding door Pierre-Philippe, Patricia, Inn & Shalini waren bereid.

Na de middag liet de wind het wat afweten, maar toch werden nog 2 reeksen afgewerkt.  De podiumplaatsen gingen naar de RBSC zeilers Casimir Muylle (goud), Matthias Van Bever (zilver) en Clara Muylle (brons).  Lotte Meynen eindigde als eerst RYCB zeilster op een mooie 7de plaats.

Alle deelnemers kregen ook een waterdicht zeilzakje mee van RYCB. De foto’s van deze leuke zeilwedstrijd met weinig wind maar veel zon staan op de fotopagina van de website.

« 1 of 2 »