Restaurant Belgica

 

Wees welkom in ons restaurant en kom genieten van een gastronomische, panoramische ervaring. Chef Cis Goetschalckx, Sonny Wuyts en hun keukenbrigade geven van woensdag tot en met zondag het beste van zichzelf én de seizoenen.

Van snelle lunchformule tot uitgebreid diner: nergens vaar je beter met zo’n uitzicht

Doorlopend open, woensdag tot en met zaterdag, van 12 u. tot 21 u.

Zondag van 12u. tot 17u.

 

 

Valentijnsmenu:

Snoekbaars met Livar buikspek, Hollandse garnaal, kervelwortel en peterselie

– 
Lauw mosterdsoepje met witloof, spekbokking, komkommer en rode waterkers *

Kwartel  met ravioli, gepofte boekweit, schorseneer en jus van eendenlever 

Frieslander rund met gelakte kalfstong, sjalot, gele biet en walnoot

~ ofwel ~

Scholfilet met knolselderij, duxelle, aardpeer, mousseline en yuzu

Bloedsinaasappel met geitenyoghurt, shiso en limequats

 

    À LA CARTE

– Bites To Share –

Zeeuwse Oesters 000
Natuur op ijs / Citroen / Sjalot-rode wijnazijn
€ 4,80 per stuk – € 27,00 half dozijn

Lardo di Collonata
2 stuks / Krokante brioche / Bieslook
€ 9,50

Rilette van Konijn
Huisbereid
€ 9,50

– Vlees voorgerechten –

Tartaar van Wit-Blauw
Klassiek bereid / Kwarteldooier / Zuurdesem crostini / Kappertjes
€ 19,50

Kwartel

Ravioli / Gepofte boekweit / Schorseneer / jus van eendenlever

€ 22,00

 

 

– Vis voorgerechten –

Zalm “Gravad Lax”
Geitenyoghurt / Komkommer / Dille / Granny Smith appel
€ 17,50

Artisanale garnaalkroketten
Gefruite peterselie / Citroen
€ 17,50

Snoekbaars

Livar buikspek / Hollandse garnaal / Kervelwortel / Peterselie 

€ 19,00

Langoustines
Krokant Livar buikspek / Winter wortel / Duindoornbes / Citroengras
€ 31,00

 

 

– Veggie –

Risotto
Boschampignons / Parmigiano Reggiano / Eidooier / Pompoen VG € 17,50 HG € 28,00

Gerookte Rode Biet
Walnoot / Geitenkaas / Rode ui / Hennepzaad / Granite
VG € 18,00

– Pasta’s –

Bolognaise
100% rundergehakt / Verse tomaten saus / Parmezaanse kaas
€ 15,00

Pesto
Rucola salade / Parmezaanse kaas / Pijnboompitten
€ 19,00
Met supplement Serrano ham
€ 25,00

Vegetarisch
Gepofte Paprika / Courgette / Gegrilde Aubergines
€ 16,00

– Vis hoofdgerechten-

Tarbot
Hand gepelde garnalen / Boschampignons / Yuzu / Knolselder / Fregula Sarda
€ 39,00

Kabeljauw
Croûte van groene kruiden / Risotto / Prei / Bimi / Kokos-curry
€ 32,00

Sliptong “Meuniere”
Fris slaatje / Verse Frietjes / Remoulade Saus
€ 27,00

Noordzeetong “Meuniere”
Fris slaatje / Verse Frietjes / Remoulade Saus
€ 37,00

 

Corvina

Gepofte paprika / artisjok / venkel / arroz venere / knoflook

€ 29,00

Scholfilet

knolselderij / duxelle / aardpeer / mousseline / yuzu

€ 31,00

– Vlees hoofdgerechten –

Parelhoen “supreme”
Gegrilde little gem / Parmigiano Reggiano / Gepofte knoflook / Lardo di Collonata
€ 28,00

Vol Au Vent
Mechelse Koekoek / Shiitake / Gehakt Balletjes / Hollandaise
€ 21,00
supl. Kalfszwezerik
€ 30,00

Frieslander Rund

Gelakte Kalfstong / Sjalot / Gele Biet / Walnoot  

€ 29,00

Gebakken kalfszwezerik

Prei/miniraapjes/ jus van eendenlever/ opperdoezer aardappel

€ 34,00

– From the green egg-

Chateaubriand Wit-Blauw 
€ 27,50

Rubia Gallega Striploin Dry aged 21 d.
€ 45,00

Black Agnus Rib-Eye
€ 34,00

Vlees geserveerd met Choron saus / Kruidenboter / Gemengde salade / Verse frietjes

– Desserts –

Dame Blanche
Vers gedraaid vanille ijs / Chocolade saus / Chantilly
€ 12,50
Exotic
Meringue / Mascarpone / Citrus / Honing
€ 12,50
Chocolade moelleux
Vanille ijs / Cacao Crumble (+/- 10 min)
€ 12,50

Suggestie Dessert
€ 15,00
Kaasplankje gemengd
Met garnituur (zonder Brindille Fermiere)
€ 17,50

– Geraffineerde kazen –

Bou d’fange
Belgische zachte kaas / Dadelgel / Brioche
€ 12,50
Bokkesprong As
Belgische geitenkaas met as / Honingraat / Brioche
€ 12,50
Brindille Fermiere
Franse rauwmelkse geitenkaas / Honingraat / Amandeltoast
€ 19,50
Munster A.O.P. petit affine
Pittige Franse kaas / Vijgencompote / Notenbroodje
€ 17,50
Blu Di Capra
Italiaanse blauwader / Walnoten / Brioche
€ 18,00