Restaurant Belgica

Wees welkom in ons restaurant en kom genieten van een gastronomische, panoramische ervaring. Chef Cis Goetschalcks, Sonny Wuyts en hun keukenbrigade geven van woensdag tot en met zondag het beste van zichzelf én de seizoenen.

Van snelle lunchformule tot uitgebreid diner: nergens vaar je beter met zo’n uitzicht

Doorlopend open, woensdag tot en met zondag, van 12 u. tot 21 u.

 

 

À LA CARTE

Salades

Caesar – 18 €

Mechelse Koekoek/little gem/parmezaanse kaas

Geitenkaas – 19 €

honing/noten/appel/spek

Thai Beef – 21 €

teriyaki/zoet-zure groenten/sesam/koriander

Zeebrugse garnaal – dagprijs

tomaat/ eitje 6’/kropsla/cocktailsaus

 

Pasta’s

Bolognaise – 15 €

100% rundergehakt/verse tomatensaus/parmezaanse kaas

Pesto – 19 €

rucola/parmezaanse kaas/pijnboompitten

met supplement Serranoham: 25 €

Fruits de mer – 21 €

kokkels/mosselen/tomaat/basilicum/venkel

Vegetarisch – 16 €

gepofte paprika/courgette/gegrilde aubergines 

 

Voorgerechten (vis)

Platte Zeeuwse oesters – 4.80 € per stuk, half dozijn aan 27 €

op ijs/citroen/rode wijnazijn/sjalot

Zalm – 17,5 €

gemarineerde zalm/mierikswortelcrème/zoetzure groentjes

Artisanale garnaalkroketten – 17,5 €

gefruite peterselie/citroen

Kabeljauwwangetjes in ’t groen – 20,00 €

bimi/savooikool/avrugakaviaar

Tartaar van wilde zeebaars – 22 €

ganzenleverkrullen/vanille

Makreel – 18 €

gemarineerde makreel/BBQ koolrabi/frisse kruidendressing/mosterdkruid

Voorgerechten (vlees)

Huisgerookte rib-eye – 22 €

carpaccio/truffelcrème/compote van ui/pijnboompitten

Geroosterd mergpijpje – 22 €

tartaar van wit-blauw/zuurdesem/Dijon mosterd

Ganzenlever – 23 €

kweepeer/gepofte bietjes/rozemarijn

 

Voorgerechten (vegetarisch)

Burrata – 21 €

tomatenvariëteiten/basilicum/parelcouscous

Rode biet – 18 €

carpaccio/geitenkaas/honing/walnoten

 

– Hoofdgerechten –

Wilde Zeebaars “lijn gevangen”  – 34 € 

bloemkoolstructuren/basilicum/avrugakaviaar/eryngii champignon    

 

Sliptong Meunière – dagprijs –   

fris slaatje / verse frietjes / remouladesaus      

 

Kabeljauw – 32 €

croûte van groene kruiden / pompoen / pastinaak / hazelnoot

 

Bouillabaisse – 31 €

bisque d’homard/garnituur van vis en schelpdieren/rouille

 

 

Steak Au Poivre                                       

fris slaatje/verse frietjes 

26 €                                                   

 

Kalfsfilet Rossini                         

groentengarnituur/gratin dauphinois/bordelaise  

42 €                                                   

 

Hertenkalf                                     

butternutpompoen/jonge spruitjes/eryngii champignons/witloof

34 €                                                  

 

Hertenstoverij                                          

herfstgarnituur/mosterd                               

 24 €

 

 

Rib-eye                                       

choronsaus/fris slaatje/verse frietjes                           

 32 €

 

Kalfszwezerik                                     

pompoen/boschampignons/truffel                         

 37,50 €

 

Vol-au-vent                                 

Mechelse koekoek/gehaktballetjes/hollandaise               

 21,50 €

Supplement kalfszwezerik: + 9 €

 

-Desserts-

 

Dame Blanche – 12,50 €

vers gedraaid vanille-ijs/chocoladesaus/chantilly

Panna Cotta “Pavlova”– 12,50 €

meringue/mascarpone/bosvruchten/honing

Chocolade moelleux – 12,00 €

amandelijs/cacaocrumble (+/- 10 min.)

Geraffineerd kaasbord – 14,00 €

chutney/vijgenbrood

Suggestiedessert – 12,50 €