Restaurant Belgica

 

Wees welkom in ons restaurant en kom genieten van een gastronomische, panoramische ervaring. Chef Cis Goetschalckx, Sonny Wuyts en hun keukenbrigade geven van woensdag tot en met zondag het beste van zichzelf én de seizoenen.

Van snelle lunchformule tot uitgebreid diner: nergens vaar je beter met zo’n uitzicht

Doorlopend open, woensdag tot en met zaterdag, van 12 u. tot 21 u.

Zondag van 12u. tot 17u.

Let op: tijdens het BK Veldrijden op zondag 12 januari is het restaurant gesloten. 

    À LA CARTE

– Bites To Share –

Zeeuwse Oesters 000
Natuur op ijs / Citroen / Sjalot-rode wijnazijn
€ 4,80 per stuk – € 27,00 half dozijn

Lardo di Collonata
2 stuks / Krokante brioche / Bieslook
€ 9,50

Rilette van Konijn
Huisbereid
€ 9,50

– Vlees voorgerechten –

Tartaar van Wit-Blauw
Klassiek bereid / Kwarteldooier / Zuurdesem crostini / Kappertjes
€ 19,50

Kalfszwezerik
Gelakt & Gepoft / Pied de mouton / Bloemkool / Koffie / Kumquat
€ 22,00

“Peking” Kwartel
Paksoi / Cevennen ui / Edamame / Soba noedels / Sesam
€ 22,00

 

 

– Vis voorgerechten –

Zalm “Gravad Lax”
Geitenyoghurt / Komkommer / Dille / Granny Smith appel
€ 17,50

“Artisanale” Garnaalkroketten
Gefruite peterselie / Citroen
€ 17,50

Langoustines
Krokant Livar buikspek / Winter wortel / Duindoornbes / Citroengras
€ 31,00

 

 

– Veggie –

Risotto
Boschampignons / Parmigiano Reggiano / Eidooier / Pompoen VG € 17,50 HG € 28,00

Gerookte Rode Biet
Walnoot / Geitenkaas / Rode ui / Hennepzaad / Granite
VG € 18,00

– Pasta’s –

Bolognaise
100% rundergehakt / Verse tomaten saus / Parmezaanse kaas
€ 15,00

Pesto
Rucola salade / Parmezaanse kaas / Pijnboompitten
€ 19,00
Met supplement Serrano ham
€ 25,00

Vegetarisch
Gepofte Paprika / Courgette / Gegrilde Aubergines
€ 16,00

– Vis hoofdgerechten-

Tarbot
Hand gepelde garnalen / Boschampignons / Yuzu / Knolselder / Fregula Sarda
€ 39,00

½ Kreeft
Open ravioli / Kokkels / Eidooier / Pompoen / Shiitake / Witte bonen
– dagprijs –

Kabeljauw
Croûte van groene kruiden / Risotto / Prei / Bimi / Kokos-curry
€ 32,00

Sliptong “Meuniere”
Fris slaatje / Verse Frietjes / Remoulade Saus
€ 27,00

Noordzeetong “Meuniere”
Fris slaatje / Verse Frietjes / Remoulade Saus
€ 37,00

– Vlees hoofdgerechten –

Parelhoen “supreme”
Gegrilde little gem / Parmigiano Reggiano / Gepofte knoflook / Lardo di Collonata
€ 28,00

Vol Au Vent
Mechelse Koekoek / Shiitake / Gehakt Balletjes / Hollandaise
€ 21,00
supl. Kalfszwezerik
€ 30,00

– From the green egg-

Chateaubriand Wit-Blauw 
€ 27,50

Rubia Gallega Striploin Dry aged 21 d.
€ 45,00

Black Agnus Rib-Eye
€ 34,00

Vlees geserveerd met Choron saus / Kruidenboter / Gemengde salade / Verse frietjes

– Desserts –

Dame Blanche
Vers gedraaid vanille ijs / Chocolade saus / Chantilly
€ 12,50
Exotic
Meringue / Mascarpone / Citrus / Honing
€ 12,50
Chocolade moelleux
Vanille ijs / Cacao Crumble (+/- 10 min)
€ 12,50

Suggestie Dessert
€ 15,00
Kaasplankje gemengd
Met garnituur (zonder Brindille Fermiere)
€ 17,50

– Geraffineerde kazen –

Bou d’fange
Belgische zachte kaas / Dadelgel / Brioche
€ 12,50
Bokkesprong As
Belgische geitenkaas met as / Honingraat / Brioche
€ 12,50
Brindille Fermiere
Franse rauwmelkse geitenkaas / Honingraat / Amandeltoast
€ 19,50
Munster A.O.P. petit affine
Pittige Franse kaas / Vijgencompote / Notenbroodje
€ 17,50
Blu Di Capra
Italiaanse blauwader / Walnoten / Brioche
€ 18,00