Restaurant Belgica

Door de maatregelen van de overheid m.b.t. het Coronavirus zal het clubgebouw minstens gesloten zijn vanaf 14 maart tem 3 mei.   

Wees welkom in ons restaurant en kom genieten van een gastronomische, panoramische ervaring. Chef Cis Goetschalckx, Sonny Wuyts en hun keukenbrigade geven van woensdag tot en met zondag het beste van zichzelf én de seizoenen.

Van snelle lunchformule tot uitgebreid diner: nergens vaar je beter met zo’n uitzicht

Doorlopend open, woensdag tot en met zaterdag, van 12 u. tot 21 u.

Zondag van 12u. tot 17u.

 

    À LA CARTE

 
 
 
 

– Bites To Share –

Zeeuwse Oesters 000
Natuur op ijs / Citroen / Sjalot-rode wijnazijn
€ 4,80 per stuk – € 27,00 half dozijn

Lardo di Collonata
2 stuks / Krokante brioche / Bieslook
€ 9,50

Ham capa negra cebo reserva

€ 18,00 per 100gr

Merguez spiesjes gegaard op de green egg

Hummus / kruidenolie / gepofte granen & zaden

€ 9,00 voor 2 stuks

 
 
 
 

– Vlees voorgerechten –

Tartaar van Wit-Blauw
Klassiek bereid / Kwarteldooier / Zuurdesem crostini / Kappertjes
€ 19,50

 

 

 
 
 
 

– Vis voorgerechten –

Zalm “Gravad Lax”
Geitenyoghurt / Komkommer / Dille / Granny Smith appel
€ 17,50

Artisanale garnaalkroketten
Gefruite peterselie / Citroen
€ 17,50

Noordzee Krab

Gepekelde Koolrabi / Avocado Cremeux / Algen kroepoek / Zilte micro groenten / Thaise Yoghurt / Koriander olie / Ginger Beer ijspastilles

€ 23,00

Zeeuwse Vissoep

Langoustine a la plancha / Schelpjes “almejas” / Saffraan Aardappel / Venkel Structuren / Piquillo peper / Crostini / Gerookte Knoflook

€ 21,00

 

 

 
 
 
 

– Veggie –

 

Fideua pasta

Venkel structuren / Spicy Tomaten creme / gekonfijte eidooier / Zwarte oljven / knoflook crunch / Basilicum 

€ 17,50 in voorgerecht
€ 28,00 in hoofdgerecht

Buratta

Coeur de boeuf carpacio / ijzerkruid / Avocado Cremeux / ingelegde Japanse Radijs / heldere tomaten gazpacho / Basilicum olie / fregula sarda

€ 16,50

Ricotta Canneloni

Italiaanse wilde Spinazie / Knoflook / Shii-Take / Gegrilde Prei / Artisjok 

€ 26,00

 
 
 
 

– Vis hoofdgerechten-

Lijngevangen Zeebaars
Fideua pasta / Kokkels / Sepia / Chorizo / Spicy Tomaten creme / Venkel / Knoflook crunch / Geroosterde Paprika Beurre Blanc

€ 30,00

 

Kabeljauw
Croûte Van Bosui / Gegrilde jonge Prei  / Franse Groene Asperges / Peultjes / Gekonfijte Eidooier / gepofte Tarwe / Dashi-Yuzu Beurre Blanc

€ 32,00

 

Noordzeetong ” Meuniere”
Frisse salade / Verse friet / Remoulade Saus

€ 37,00

 

*vraag naar onze vis dagsuggestie

 
 
 
 

– Vlees hoofdgerechten –

Anjou Duif “Clamart”
Kroketje van de bout / Doperwten / Tuinbonen / Romaine sla / Paddestoelen duxelle / Gekonfijte Aardappel / Kippenlever / Jus de foie gras

 € 34,00

Lamsfilet
Kruiden croute / Artisjok Barigoule / Geroosterde jonge wortel / Hazelnoot / Gefermenteerde knoflook / Gratin Dauphinois / Vadouvan jus

€ 32,50

Vol Au Vent
Mechelse Koekoek / Shii-take / Gehakt Balletjes / Hollandaise

€ 21,00

– From the green egg –

Geserveerd met chorron / gemengde salade / verse friet

Chateaubriand Wit-Blauw 
€ 27,50

Black Angus Rib – Eye
€ 34,00

Rubia Gallega Striploin Dry aged 21 d.
€ 45,00

 
 
 
 

– Desserts –

Dame Blanche
Vers gedraaid Vanille ijs / Chocoladesaus / Chantilly

€ 12,50

Belgische Aardbeien
 Honing krokant / Bijenpollen / Griekse Yoghurt / Granola / Limoen / Thaise Basilicum sorbet / Witte chocolade

€ 15,00

Chocolade moelleux
met vanille ijs
Duurtijd +/- 10 min

€ 12,50

Bordalou Taartje
Gemarineerde zure appel / Appel compote / Calvados / Bresilienne / Citrus / Mascarpone cremeux / Appeltaartijs

€ 15,00

Kaasplankje gemengd

€ 17,50