Wijnverkoop Cuvée Race & Rescue Team

Reeds meer dan 30 jaar staat het Race & Rescue Team van de Royal Yacht Club van België paraat om, in België en Nederland,  wedstrijden en evenementen te organiseren en te begeleiden voor watersporters, zowel in kleinzeilerij als voor zeiljachten.  Meer dan 45 vrijwilligers zetten zich, net als jij, belangeloos in ten voordele van de zeilsport.
Ten voordele van het Race & Rescue Team, verkoopt de club enkele uitmuntende wijnen onder het label

‘Cuvée Race & Rescue Team’

Er is keuze uit een rode wijn, een witte wijn en een cava.  De opbrengst van deze wijnverkoop gaat integraal naar de financiering van het nieuwe materiaal.

Cuvée Race & Rescue Team – Rood

Deze wijn wordt geproduceerd in het domein Château de Margon.  Het prachtige Château de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld. Naast de prachtige kasteeltuinen beschikt Château de Margon over oude wijngaarden en een eigen, moderne wijnmakerij.

De wijn heeft een heldere violet rode kleur en is samengesteld uit Merlot, Cabernet en Syrah druiven.
Jonge neus, licht getoast, rood fruit, een hint kruidig.
Rijke mond, rijpe zijdezachte tannine. Aroma’s van kers en cassis.
Mooie spanning in de wijn.
Licht zilt.
Lange verfrissende afdronk eindigend op een puntje eucalyptus.

Cuvée Race & Rescue Team – Wit

Deze droge witte wijn wordt eveneens geproduceerd op de Côtes de Thongue in het Domaine Margon met uitsluitend Chardonnay druiven.
Een gastronomische en genereuze droge witte wijn die wat doet denken aan een Bourgogne wijn.

Cava –  Race & Rescue Team

De wijngaarden van Cavahuis l’Arboç situeren zich in de omgeving van Arboç, dichtbij Barcelona, op 300 à 500 meter hoogte. Cellars l’Arboç is één van de grootste cava-huizen. Ze kiezen resoluut voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Enkel hun beste druiven gebruiken ze om cava te maken en de rest van de druiven verkopen ze aan andere cava-huizen.

De Macabeo, Parellada en Xarel-LoRomige druiven resulteren in een ronde sappige moussesmaak, met witte vruchten (perzik en peer), maar ook de frisheid van groene appel en limoen.
Een cava met een blanke, overvloedige schuimkraag, parelmoergroen qua kleurenspiegel en voorzien van plezierige en fijne minibubbels.
Aromatisch vooral wit fruit (appel en peer), lichtjes grassig met citroenkruid en nectarines, zelfs wat witte chocolade.