Race & Rescue Team

SPONSORS

30 jaar R.Y.C.B. Race & Rescue Team

Reeds 30 jaar staat het Race & Rescue Team van de Royal Yacht Club van België paraat om wedstrijden en evenementen te organiseren en te begeleiden op het water voor watersporters, zowel in kleinzeilerij als voor zeiljachten.  Meer dan 45 vrijwilligers zetten zich belangeloos in ten voordele van de zeilsport.  De club beschikt over 3 RIB’s (snelle reddingsboten) en kan daarnaast rekenen op de RIB’s en steunschepen (zeil- of motorjachten) van verschillende leden.

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het Race & Rescue Team, verkoopt de club enkele uitmuntende wijnen onder het label

Cuvée Race & Rescue Team

Er is keuze uit een rode wijn, een witte wijn en een cava.  De opbrengst van deze wijnverkoop gaat integraal naar de financiering van het nieuwe materiaal.

Het R.Y.C.B. Race & Rescue Team

Binnen de club is een groep vrijwilligers aktief die, in samenwerking met leden van de Medical Yacht Club, de Belgian Naval Reserve Club en de Koninklijke Liberty Yacht Club, op geregelde basis hun diensten en hun boten ter beschikking te stellen voor de begeleiding van zeilwedstrijden en van andere watersport-aktiviteiten,

Het R.Y.C.B. Race & Rescue Team staat in voor de organisatie van de wedstrijd op het water en de begeleiding van de wedstrijd en de zeilers.  Het R.Y.C.B. R&RT staat ook ten dienste van andere clubs die bijstand vragen bij het organiseren van hun wedstrijden of evenementen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe R.Y.C.B heeft 3 eigen zeewaardige RIB’s : De Royal, de Wilby en de Harry.  De RIB’s zijn uitgerust met GPS en Marifoon. Daarnaast stellen ook clubleden hun RIB, zeil- of motorjacht ter beschikking van de club als begeleidingsvaartuig, start- of finish schip.  De club beschikt eveneens over wedstrijdboeien, vlaggen en geluidsseinen.

Race & Rescue Agenda 2017

Wat we doen, kan enkel dankzij het onbaatzuchtige en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers.