RYCB lid Eline Verstraelen wordt 4e op WK Laser 4.7!

Eline

De Laser 4.7 is de aanloopklasse voor de zeilers in de olympische Laser Radial klasse waarin ons land topprestaties neer zet. Emma Plasschaert is momenteel nummer één op de wereldranglijst en het palmares van Evi Van Acker is er één om U tegen te zeggen. De opvolging lijkt alvast verzekerd met de schitterende prestaties die R.Y.C.B. clublid Eline Verstraelen dit jaar alweer neer zette. Na de zilveren medaille op het EK in Patras 2018 waren de verwachtingen hoog gespannen voor het WK Laser 4.7 zeilen in het Poolse Gdynia.

Het werd een prachtig evenement waarbij de zeilers schitterende condities voorgeschoteld kregen.

De grootste concurrenten voor Eline Verstraelen kwamen opnieuw uit Italië en de top vier hield elkaar de hele week strak in het vizier. Met winst voor Eline in de voorlaatste race wiste ze zich in de medailles te zeilen, helaas werd haar de podiumplaats nog ontnomen door een zeer tactische laatste race. Een zeer goede leerschool waardoor één van de huidige beste zeilsters in de Laser 4.7 net buiten de medailles belandde.

Eens te meer bewees Eline haar grote potentieel. In de toekomst is een overstap naar de olympische laser radial is zeer waarschijnlijk. Ze stapt dan over van het WWSV Talent team naar de elite, het WWSV Olympic Team, waar ze toppers als Emma Plasschaert en Maité Carlier zal vervoegen.

Ook teamgenote Anna De Bruycker deed het erg goed. In dit zeer sterke veld werd ze vijftiende. Bij de jongens was Emile Versluys de eerste Belg met een 32ste plaats in de Gold Fleet. In de Silver Fleet behaalde Matisse Pintelon een 23ste plaats en Jef Hinnekint werd 60ste.

Het Youth Sailing World Championships in Corpus Christi loopt nog tot en met 21 juli.
De huidige tussenstand ziet er als volgt uit:

  • Nacra 15: team Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen 10de
  • RS:X Men: Thomas Broucke 14de
  • Laser Radial Men: Thijs Peels 40ste

Bron: WWSV