In Memoriam Walter Haverhals

Op 14 november 2018 overleed Walter Haverhals, RYCB lid sinds 1962 en bestuurder sinds 1995. Walter werd 70.

Walter was op en top een clubman die op jonge leeftijd gebeten werd door de zeilmicrobe en met veel overgave en kennis van zaken zijn passie beoefende. Dit resulteerde o.a. in de deelname aan de Olympische Spelen in Kiel in 1972 als bemanningslid op Soling, samen met onze oud-voorzitter Dirk De Bock.

In 2003 was hij met een team van ouders van Cadet zeilers de medeorganisator van een uiterst succesvol wereldkampioenschap Cadet in Nieuwpoort.

Als zeer verdienstelijk bestuurslid hield hij ervan de cijfers goed in de gaten te houden en er mede voor te zorgen dat de financiën bleven kloppen.

Walter was eveneens sponsor van onze activiteiten, waarbij de jeugd de rode draad was. De schenking van “Blue Girl IV”, een fantastische lesboot waarin we de komende jaren heel wat jongeren en personen met een beperking de eerste knepen van het zeilen kunnen bijbrengen is een dankbare en blijvende herinnering. Iedereen die erbij was op de doop medio oktober jl., zal steeds aan Walter denken als hij de “Blue Girl IV” ziet varen op het Galgenweel.

Echter heeft hij, toen hij wist ongeneeslijk ziek te zijn, zich extra ingespannen en zijn contacten aangesproken om eveneens als sponsor mee ondersteuning te geven aan de verdere uitbouw van de jeugd- en gehandicaptenwerking van de club. Dit resulteerde ondertussen in de toezegging van een tweede boot, fantastisch!

Samen met heel wat clubleden heb ik een ongelofelijk respect voor wat hij, ondanks zijn ziekte, op een paar maanden heeft gerealiseerd voor de club. We zullen hem erg missen in de Raad van Bestuur en op clubevenementen waar hij een graag geziene man was.

We zullen hem ook herinneren als een geëngageerd clubman, olympisch zeiler en uiteraard ook vader en echtgenoot.

Namens de club en de Raad van Bestuur onze innige deelneming in het verlies. Marianne, Sophie, Tom en Jim, heel veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Walter, hartelijk dank voor alles en goede vaart!

 

Carl Winters
Voorzitter RYCB

Faire Part Walter Haverhals