In Memoriam – Eric Uyttersprot (Sprot)

Faire part Eric Uyttersprot

Eric Uyttersprot                        20 december 1957/11 juni 2018

Helaas veel te vroeg en na een zeer moedige strijd is ons gewaardeerd lid en bestuurder van de RYCB maandag 11 juni overleden. Eric was lid van de club sinds 1982; bestuurder sinds 1991 en als verantwoordelijke Galgenweel heeft hij ook jaren gezeteld in de VEZEGA, de vereniging van de zeilclubs op het Galgenweel.

Eric was voor velen hét RYCB gezicht op het Galgenweel, zijn Galgenweel waar hij de afgelopen decennia heel veel realiseerde. In zijn gekende stijl was hij ook steeds present op de zomerse woensdag BBQ’s waar hij ervoor zorgde dat de vuren warm stonden om de steaks en worstjes te laten braden. Heel wat ouders van zeilschoolkinderen en uiteraard ook de vaste woensdagavondzeilers konden dit zeer smaken.

Met de “Sprot Cup” heeft hij in 2005 zijn geliefde Snipe klasse een wedstrijd gegeven waarin de Snipe zeilers hun gekende slogan “Serious Sailing, Serious Fun” ook in de praktijk konden omzetten.

Zijn goede relatie met brouwerij Moortgat zorgde ervoor dat Duvel en andere bieren een vaste waarde werden aan de bar en als prijzen uitgedeeld werden bij clubwedstrijden.

Eveneens stond hij mee aan de wieg van de Antwerp City Cup voor 2.4mR waar hij de catering op zich nam. Zijn liefde voor deze bijzondere eenheidsklasse werd zo groot dat hij afgelopen voorjaar een 2.4 mR aanschafte en deze aan de club schonk. Hij geloofde rotsvast in de mogelijkheden van dit bootje. Als club hebben wij beloofd de klasse verder uit te bouwen en zo Erics liefde voor de zeilsport door te geven.

Wij zullen Eric steeds gedenken als een echte clubman, uit het goed hout gesneden, die er mee voor zorgde dat de club staat waar we vandaag staan.

Via deze weg wensen wij zijn zonen en familie veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Eric een zeer grote merci en heel behouden vaart!

 

Carl Winters
Voorzitter