G-zeilen

De maandelijkse Zeildagen voor G-zeilers op het Galgenweel
De data voor 2019 zijn :
Zondag 5 mei (Open zeildag) – zondag 9 juni – zondag 7 juli – zondag 4 augustus – zondag 1 septemberzaterdag 21 september en zondag 6 oktober.
G-zeilers en hun begeleiders zijn welkom vanaf 10 u. tot 16 u.

Praktische informatie & inschrijvingen hieronder

Ons aanbod

R.Y.C.B. wil de zeilsport voor iedereen toegankelijk maken, ook voor mensen met een fysieke, verstandelijke, psychische, auditieve of visuele beperking. De Open Zeildag zijn er bij uitstek om gratis kennis te maken met de zeilsport voor andersvaliden. R.Y.C.B. organiseert de G-zeildagen in samenwerking met Sailability België.

Jaarlijks vindt een Open Zeildag plaats op het Galgenweel. Iedereen is welkom voor een gratis kennismaking met het zeilen voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking.

De Open Zeildag 2019 voor G-zeilers vindt plaats op zondag 5 mei.  Die dag organiseert R.Y.C.B. bovendien de Watersportdag, waarop iedereen welkom is om kennis te maken met de zeilsport. Schrijf je in via deze link voor de Gratis Open G-Zeildag 2019.

Vorig jaar was Vice Eerste Minister Kris Peeters te gast voor de doop van 2 nieuwe Hansa 303 zeilboten voor G-sporters, aangeschaft door Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV)

Om de zeildag vlot te laten verlopen, vragen we je om steeds in te schrijven via het inschrijvingsformulier.

De prijs voor een zeildag bedraagt 15,- € / G-sporter. G-zeilers die kiezen voor een jaarlidmaatschap, betalen slechts 80,- € / G-zeiler voor heel de zomer zeilplezier. De vaste (zeil)partner van onze G-leden genieten van het Partner lidmaatschap aan 51,- € / jaar.

Praktische informatie

R.Y.C.B. beschikt op het Galgenweel over aangepaste faciliteiten voor rolstoelgebruikers (WC & Douche). Rolstoelgebruikers worden aan boord geholpen met een aangepaste tillift en harnas. Aan boord van een RS Venture met verzwaarde kiel of een Hansa 303, en met de hulp van een zeilbegeleider zal de zeiltocht in optimale omstandigheden verlopen.

Volg ons op facebook

Jouw engagement

  • Je neemt iedere dag een rugzak vol goesting mee.
  • Je houdt je steeds aan het huishoudelijk reglement.
  • Je deelt met plezier de leukste foto’s en verhalen in onze facebook groep.
  • Je bereidt je voor met onze gids vol praktische informatie.
Ons engagement

  • Wij bezorgen je een onvergetelijke ervaring.
  • Wij, als erkende WWSV zeilschool bieden stages van topkwaliteit.
  • Wij scholen onze monitoren bij op regelmatige basis
  • Wij staan voor veilig en ethisch sporten.
Ontdek hier onze andere programma’s

Onze zeilschoolverantwoordelijke

Benieuwd wie dit allemaal in goede banen leidt? Maak kennis met onze zeilschoolverantwoordelijke Wim. Bij hem kan je terecht met al uw resterende vragen.

R.Y.C.B. Zeilschool
Wim Venneman
gsm : +32 471 19 42 53
email: zeilschool@rycb.be

Vrijwilligers gezocht!

Wil je je passie voor het zeilen delen met G-sporters ?

Geef je op als zeilbegeleider of vrijwilliger! Zeilbegeleiders gaan mee aan boord met de G-sporter, besturen de boot of begeleiden de G-zeiler. Vrijwilligers ontvangen en helpen de G-sporters aan de wal bij het aankleden , in- & uitschepen , de catering, enz. 

Geef je hier op als vrijwilliger of zeilbegeleider.