De Antwerp City Cup 2018 is gestart !

Van 25 tot 28 oktober organiseert RYCB voor de 8ste maal de Antwerp City Cup voor de 2.4mR klasse op het Galgenweel.

Het is een internationale wedstrijd op hoog niveau, waaraan zowel valide zeilers als zeilers met een handicap (G-zeilers) deelnemen. De 15 zeilers uit 5 landen, waaronder clubleden Jean-Paul Alexander en André Saindrichain, varen op donderdag de eerste 3 reeksen van de 13 reeksen die tot zondag zijn voorzien.

De wedstrijdorganisatie op het water is zoals steeds in handen van het RYCB Race & Rescue Team: Pierre-Philippe Gillard, David Driebeek, Hendrik Panneel , Inn Degroot, Fred Immov, Thibeau Bastien en Dirk Sledsens leiden de wedstrijd in goede banen. Ook  Marc Cornelissen van KLYC begeleidt de wedstrijd met een RIB.

Nicolas Uyttersprot zet de traditie van zijn illustere vader Eric verder en verzorgt de catering van dit evennement.  Uiteraard worden de zeilers getrakteerd op de traditionele Weelse Bitterballen.  Duvel Moorgat voorziet de zeilers rijkelijk van drank en een mooie prijzentafel.  Niemand zal met lege handen (of maag) naar huis gaan .

Op zondag 28 oktober is iedereen welkom vanaf 13u00 op het Galgenweel voor de prijsuitreiking.

De wedstrijd uitslagen kan je terugvinden op deze pagina van Manage2Sail.

 

De Antwerp City Cup krijgt materiële en financiële steun van Duvel Moortgat, Sport Vlaanderen , Jachthaven Antwerpen & de Stad Antwerpen.

Het RYCB Race & Rescue Team wordt gesteund door Suzuki Marine, BoBat , Winning Sails & Linal.

Bekijk hier de foto’s van de eerste wedstrijd dag:

IMG 0959