Challenge Sprot, de traditie wordt verder gezet.

Sinds 2005 wordt jaarlijks de ‘Sprotcup’ gezeild op het Galgenweel, de wedstrijd voor Snipe genoemd naar zijn oprichter en bezieler Eric Uyttersprot.  Ook dit jaar stond de wedstrijd op de agenda van de R.Y.C.B.  op zondag 24 juni.

Voor het eerst was Eric niet meer aanwezig, maar zijn zoon Nicolas nam de fakkel van zijn vader over, zowel achter het fornuis voor de traditionele hamburgers als op het podium tijdens de prijsuitreiking. Nicolas had dan ook voor een erg mooie prijzentafel gezorgd, dank zij de gulle steun van Brouwerij Duvel Moortgat.

17 Snipezeilers en hun bemanning namen het tegen mekaar op in 4 reeksen, onder het toeziend oog van wedstrijdleider Dirk De Wolf.  Het R.Y.C.B. Race & Rescue Team leidde de wedstrijd in goede banen en kreeg hierbij ook de gewaardeerde medewerking van enkele vrijwilligers van de KLYC.  De zon en de wind waren van de partij en uiteindelijk kwamen Jan Peeters en Nathalie Janssens als winnaars uit de 4 reeksen.

Na de wedtrijd werden de deelnemers en medewerkers door Catherine Rysheuvels getrakteerd op heerlijke Sprotjes op een stokje en ontvingen alle deelnemers een 6-pack Vedett uit handen van Nicolas Uyttersprot.

In naam van de deelnemers en de Snipeklasse bracht Guy Celis hulde aan Sprot, die de Snipe klasse en het Galgenweel een warm hart toedroeg.  Hij dankte eveneens Nicolas Uyttersport die toegezegd heeft om de Sportcup voortaan onder zijn hoede te nemen, ter nagedachtenis van zijn vader.

Bekijk alle foto’s van de wedstrijd hieronder of op de fotopagina 2018.